DPB Kuća

Click here to edit subtitle

Osmica je više od čvora! Pridružite nam se četvrtkom od 17:30 do 19:30 i naučite više o naše dvije ljubavi. Prva je ljubav prema Bogu, koja je temelj naših života, a druga je ljubav prema penjačkom sportu. 

Naša je svrha, osim zbližavanja s drugim penjačima, stvaranja novih prijateljstava i razvijanja penjačkih vještina, promicanje kršćanskih vrijednosti koje možemo ugraditi u svoj svakodnevni život. 

Osmica je osnovana u Zagrebu u jesen 2007. godine kao prvi kršćanski penjački klub u Hrvatskoj. Ovaj sport sastavni je dio vikend i ljetnih susreta u DPB kući od 2002. godine, a svrha mu nije samo učenje novih vještina, nego i biblijskih istina. 

Vrijeme: četvrtak od 17:30 do 19:30

Tjedna članarina: 30,00 kn (uključuje opremu)

Što odjenuti: majicu kratkih rukava, trenirku ili kratke hlače. Ne nosite široku odjeću ili nakit. Djevojkama preporučamo da svežu kosu. Ako želite, možete nabaviti majicu s logom       Osmice uz donaciju od 50 kn.

Dobne skupine:

  • 8 do 11 godina – obavezna pratnja roditelja
  • 12+ djeca bez pratnje

Programi:

  • 8 -11:OSMICA 
  • 12-14: OSMICA ATC’s
  • 15-17: OSMICA CREW
  • 18+: voditelji i roditelji

Uvjeti:

Svi sudionici moraju ispuniti formular kluba i dvorane, putem kojeg se slažu da će poštivati pravila kluba i dvorane, te suglasnost za sudjelovanje u aktivnostima na vlastiti rizik. Za maloljetnike je potrebna pismena dozvola roditelja. U dvorani je zabranjeno divljanje, nesmotrena igra i sl.

Osmica je također mala zajednica u kojoj  zajedno uživamo u proslavljanju posebnih događaja kao što su rođendani i Božić.

Registracija:

Svaki trening počinje registracijom. Sudionici se prijavljuju, plaćaju tjednu članarinu, odabiru svoju penjačku obuću te odlaze u svlačionicu presvući se. 

Penjačko okupljanje:

Tijekom ovog dijela sastanka penjači su pozvani razmišljati o kršćanskim vrijednostima kao što su poštovanje, odgovornost, povjerenje, hrabrost, poštenje, timski rad, suosjećanje, izdržljivost i sl., a sve to prilikom zajedničkog čitanja biblijskih odlomaka i razgovora o njima.  

Zagrijavanje:

Započinjemo s rastezanjem, zagrijavanjem i uvodom u temu dana.

Vježbanje tehnike :

Nakon zagrijavanja radimo na tehnici. Ovaj dio prilagođen je stupnju znanja i vještine svakog penjača te ovisi o stupnju na kojem se penjač nalazi.  

Užina:

Nakon prvog dijela uzimamo malu pauzu za užinu. Svi sudionici trebaju ponijeti užinu i vodu.

Trening:

Ovdje se penjačima pruža prilika da razviju svoje vještine penjući se pomoću tehnika boulderinga, top-rope ili kao prvi.

Briga o opremi:

Nakon svakog sastanka od penjača se očekuje da pomognu pri pospremanju i pravilnom održavanju opreme. 

Škorpikova 11, zagreb

Sastajemo se u Penjačkom centru Zagreb, 

Škorpikova 11, 

(iza trgovačkog centra Baumax). 

OSMICA - detaljnije

Djecu u dobi od 6 do 11 potičemo da istraže sport i razviju temeljnu disciplinu u učenju Božje istine, te da se razviju kao dio kršćanske penjačke zajednice. Ovo uključuje penjače početnike koji se upoznavaju sa penjanjem po stijenama pod nadzorom našeg instruktora. Na ovoj razini članovi uče o ugovoru pet prstiju (ohrabrenje, usmjerenje, bez loših riječi, predanost i sigurnost), što učvršćuje naše vrijednosti,  poštovanja, odgovornosti i pripadnosti.

CREW članstvo je ponuđeno nekolicini tinejdžera od 15 do 17 godina koji pokazuju potencijal za vodstvo i sustavno utvrđuju vrijednosti naše grupe. Ovi mladi ljudi pomažu instruktorima u treniranju penjača, a osposobljava ih se da treniraju ostale u penjanju po stijenama te da ih potiču u izgradnji svog kršćanskog života.

Ova razina je za djecu od 12 do 14 godina koji pokazuju predanost u tome da slijede  kršćanske vrijednosti Osmice, uključujući i dosljedno provođenje vremena u Božjoj riječi. 

Tinejdžeri i mladi se uče osigurati njihove penjače i brinuti se o zajednici penjača te o opremi.

ATC članovima se daje prilika voditi dijelove penjačke gomile, raditi zajedno u timu i ohrabruje ih se njegovati duhovne discipline.